Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Mabed

Facebook'taki Büyük Tehlike

Recommended Posts

Facebook adlı sosyal paylaşım sitesi belki haberleşmede çok önemli bir konuma sahip. Yayınladığınız bir videodan binlerce kişi haberdar olabiliyor. Bir hadisi şerif-i binlerce kişiye ulaştırabiliyorsunuz. Bunlar masum tarafı. Birde felaket tarafı var bu sitelerin.

BAYAN PROFİLİ OLŞTURUNCA! Face'nin ne amaçla kullanıldığını tesbit etmek amacıyla kullanıcılar arasına girelim dedik. Bir arkadaşımız bu facebook sitesinde bir bayan profili oluşturdu. Profil resmi olarak da Türkiye bayrağını koydu. İslami paylaşım yapan, dini içerikli hatta ismailağa cemaati gibi ifadeler yazan sayfaları beğendi. Sayfalardaki yazılara yorum yaptı. Yorumlara cevap yazdı. Peki, sonuç ne?

Bir hafta içinde tam 250 erkek profili tarafından arkadaşlık isteği, 85 mesaj geldi. Mesajlarda "İsminiz çok güzel, tanışabilir miyiz?, arkadaş olabilir miyiz? Ne güzel yorum yapıyorsunuz, beni tanımak ister misiniz?" gibi ifadelerle karşılaştık.

TEHLİKENİN FARKINDA MISNIZ? Evet bunu yapanlar o sayfalarda Allah korkusundan bahseden, ahiret ve cehennemden konu olunca mangalde kül bırakmayan Müslüman profilli insanlar. Çok acı bir tablo.

Dinimizde kadınların yabancı bir erkekle muhabbet etmesi caiz midir? Elbette hayır. Ama bakın Face'de ne oluyor; bir bayan paylaşımlara yorum yazıyor, onu yüzlerce erkek okuyor. Erkek de o yorumun altında yorum yapıyor "ne güzel ifade etmişsiniz" diyor. Bayanda: "teşekkür ederim" diyor. Yorumlaşmalar, cevaplaşmalar, methiyeler uzayıp gidiyor.

İşte büyük tehlike.

Belki ses yok ama yazı var. Not var, mesaj var. Yazılan mesajda aynı ses gibidir. Mesajı okuyan kişi onu beyninde kodlayarak adeta bir bayan sesine çevirir. Çünkü yazan kişi bir bayandır ve oda bayanın yazdığını bilmektedir. Dolayısıyla o düşünce ile okumaktadır.

Bir paylaşım sayfasında talebe olduğu anlaşılan bir bayan çarşafı savunuyor, Efendi Hazretlerine olan sevgisini anlatıyor.

Senin Efendi Hazretlerine azıcık muhabbetin olsaydı oralarda işin olmazdı. Saçını haram olduğu için göstermiyorsun belki ama senin yazdığın bir mesajdan etkilenen, beyninde değişik düşünceler canlanan bir erkeğin vebalini nasıl çekeceksin?

Çarşafın içine girersin, tesettüre bürünürsün, erkeklerden kaçıyorsun. Facebook'takiler erkek değil mi? Onlarla mesajlaşmak, muhabbet etmek caiz mi? Erkekler tarafından bakarsak bir bayana arkadaşlık teklif etmek ne manaya geliyor? Onlara mesaj atmak, muhabbet etmek caiz mi?

Arkadaşlar çok tehlikeli bir durum bu.

İslami bir sayfaya bakıyorsunuz beğenenler var. Bir bayanın profil resmi iki erkek profil resminin ortasında gözüküyor. Bu ne lahana turşusu, bu ne rezalet ve adeta felaket, büyük bir hezimet.

Bayanların facebook gibi siteleri kullanmasını doğru bulmuyoruz. Bu sebeple Facebook sayfamızı da kapattık. Uyarıyoruz! Tehlikeyi fark edin, kafirlerin tuzağına düşmeyin. Şeytanın oyununa gelmeyin. İpinizi nefsin eline vermeyin.

Kaynak. www.ismailaga.info

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Allah razı olsun çok güzel tespitler yapılmış. Maalesef öyle bir hale geldik ki yaşamamız gerekeni değil yaşamamız isteneni yaşıyoruz. Çarşaflı kadın örneği verilmiş yazıda. Çarşaflı kadın artık bazı hassasiyetlere sahip olmalı gereklidir diye düşünmemek elde değil ama çarşıda pazarda her yerde çarşaflıyı da görmek mümkün. En mühim noktalardan birine direkt veya dolaylı olarak parmak basılmış. Üstad necip fazıl Türkiye nin Manzarası adlı kitabında "Bugün güya gasbedilmiş haklarını kendisine verdiği için

herkesten fazla devrimci geçinen Türk kadını bilmelidir ki aynı devrim kendisine kadınlığını kaybettirmiştir" diye durumu özetlemektedir. islamda kadının yeri evidir bunu kafamıza sokmamız lazım. Ama şimdi yok kurstu yok eğitimdi yok sohbetti yok üniversite eğitimiydi gibi ana başlıklarla müslüman kadın da sokağa dökülmüştür. Bu mevzuyla alakalı uzun bir değerlendirme yazısı yazacağım şimdilik bu kadar yeter...

Share this post


Link to post
Share on other sites

tamamen katılıyorum ..

 

ne zaman baktıysam asabım bozuldu bi bakıyosunuz dinle imanla alakası olmayanlar kendilerininde manasını bilmediği dini sözler, hadisler ,videolar paylaşıyolar , ,altındada ona asla ağza alınmayacak şekilde küfür edenler ,karşıt görüşlüler devamlı küfürleşme halinde ,bayanlar zaten kendilerini teşhir peşinde malesef mide bulandırıcı gerçekten...

 

profil resmine iyiki türk bayrağı koymuşsunuz gerçek bayan resmi konsaydı haliniz ne olurdu acaba!

 

bir iyi tarafı varsa ,bin iğrenç tarafı olduğuda kesin!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Çok yerinde tespitler. Maalesef zamanenin hastalığı mesabesinde artık. Kitaba, annesinin, eşinin, çocuğunun yüzüne bakamaz hale gelen insanlar neti, face delisaçmasını resmen hayatın merkezine oturmuş vaziyette. Bir dizide gözüme çarpmıştı, eşler elektrikler gidince birbiriyle konuşmaya başlıyordu. Anca bilgisayardan gözlerini ayırabilmişlerdi. Ve bu komedi gibi gülme repliği alıyordu. Fiyasko.

 

Hayatını bu gbi boş işlere ve de aptal kutusuna bağlayan mankafalar tam acımalık, silik karakterler. Hakkını veren müstesna. Elbette faidelerini de gözardı edemeyiz, ve gözlemime göre burası da dolu dolu bir yer.

 

Hele mahrem çizgiler isnad edilerek kaleme alınan bu yazı.. Sayın Hekimoğlu İsmail'in bir yazısında okumuştum, "ruh bekaretinin bozulmaması" diye bir ibare geçiyordu. Malesef bugünün iffetli geçinen adam ve kadınları bundan sınıfta kalmıştır. Ve bu nefse çok tatlı, hoş gelirken dini esaslar malesef ki kötürüm hale getirilmekte. Kabul ettiremezsiniz meşru kılacak pek çok sebep açıklalar. Ama ben faydalı alanlara takılıyorum, çok şey öğreniyorum. İffetten, edepten, şer'i hususlarda verilen tavizlerden sonra kazanılan entelektüel kimlik koskocaman bir hiçtir! Ve bugünün kadını ve de adamı bu tuzağın kurbanlarıdırlar. Kendimizi kandırmayalım..

 

 

 

Rabbim özüne, ruhuna vakıf olanlardan ve de hakkıyla yaşayanlardan eylesin..

 

Lafızcı, kelimeci olmayacaksın, özcü ve de ruhcu olacaksın diyor şair.. Ve bu öz de facede, nette bulunmaz bilakis kaybedilir. 21. yüzyılın kayıp gençliği; onu bahsi geçen yerlerde arayınız!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...