Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Ü.Y

"dondan Iğne Vuruyor" Dedi Isim Veremedi

Recommended Posts

turkan-saylan.jpg

 

'Dondan iğne vuruyor' dedi, isim veremedi

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Türkan Saylan, çağdaşlaşmak için Türk sanat müziği yerine Batı müziği dinlenmesi gerektiğini iddia etti.

 

 

Saylan, "Türk sanat müziği yerine, çok sesli müzik getirmek çok önemli. Bizim müziğimiz tek sesli. Batı müziğinin özelliği çok sesli olmasıdır. Batı müziğinde orkestrasyon vardır, farklı şeyleri söylemek uzlaşmadır, demokrasidir. Batı müziği dinleyen, demokrasi anlayışına sahip olur." dedi.

 

İstanbul Kültür Sanat Vakfı Başkanı Şakir Eczacıbaşı ile ÇYDD Başkanı Türkan Saylan, öğrencilerin bedava konserlere götürülmesi için ortak bir proje başlattı. Projenin tanıtım toplantısında konuşan Şakir Eczacıbaşı, siyasi konulardaki görüşlerini açıkladı. Eczacıbaşı, "Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin başarılı olduğunu İstanbul ve Ankara mitinglerinde gördük. Siyaseti zorladılar. Bakınız, istediğimiz sonuçlara doğru gitmekte." dedi. Tanıtım konuşmasından sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Eczacıbaşı ve Saylan ikilisine, "erken seçim ve halkın cumhurbaşkanını seçmesi konusundaki görüşleri" soruldu. Toplantının girişinde mitinglerden söz eden Eczacıbaşı bu soruya "Bu bir tam bir öğrenci' basın toplantısıdır. Bizim en çekindiğimiz konulardan biri siyasete bulaşmaktır. Bizim düşüncelerimiz kişiseldir, kurumsal değildir. Burada iki kurumu temsil ediyoruz. Onun için kesinlikle bu tür şeylere, bildirilere, beyanatlara, sözlere girmeyeceğiz. Bunlar kişiseldir bizim için. O kadar dikkatli olunması gereken bir şeydir ki 35 yıldır hiçbir politikacı, darbe dönemlerinde bile bize kimse karışamamıştır. Her şeye biz karar veririz, siz karar veremezsiniz dediğimiz için. Onun için kusura bakmayın bu tür soruların cevabını vermiyoruz." diye cevap verdi.

 

Türkan Saylan ise öğrencilerin bedava konserlere götürülmesi projesini anlatırken, Türk halkının çağdaşlaşması için Türk sanat müziği yerine, Batı müziği dinlemesi gerektiğini savundu. Çok sesli olduğu için Batı müziğini demokrasiyle özdeşleştiren Saylan, "Türk sanat müziği yerine, alaturka yerine çok sesli müzik getirmek çok önemli. Bizim müziğimiz tek sesli. Batı müziğinin özelliği çok sesli olmasıdır. Batı müziği dinleyen, demokrasi anlayışına sahip olur." şeklinde konuştu.

 

ÇYDD Başkanı Saylan, Çağlayan mitingindeki konuşmasında "Dondan iğne vuran profesör" dediği kişinin ismini veremedi. Saylan, gazetecilerin, "Mitingde don üzerinden iğne yapan profesörden bahsetmiştiniz. İsim verebilir misiniz?" sorusunu, "Hayır vermiyorum. Kusura bakmayın." diyerek cevapsız bıraktı. Söz konusu kişinin mevkisi yükseltilen biri olduğunu da iddia eden Saylan'ın, isim açıklamaması 'gerçekte böyle bir profesör var mı?' şüphesini akıllara getirdi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ah be sevgili ''Ü.Y'' kardeş niye miğdemizi bulandırıyosunuzki

 

yoksa bizler sevmiyormusunuz :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
ah be sevgili ''Ü.Y'' kardeş niye miğdemizi bulandırıyosunuzki

 

yoksa bizler sevmiyormusunuz :)

 

:( :) :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

bi kaç ifade de ben kullanıım bedava nasıl olsa :( :) :(

kadının tipe bak ya rüyamda görsem korkarım :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gizli hıristiyanlar ( N.serter, T.saylan)...

 

ÇYDD derneği Avrupa birliğinden yardım alan bir kuruluş ve Amerikan kiliseler birliği ( İncil evi derneği ) nin ÇEV -ÇAĞDAŞ EĞİTİM VAKFI- ile beraber protestan "misyoner"liğini yapmakta...ÇYDD nin başkanı Saylan...

 

Kirli ilişkiler içinde ÇEV in eski başkanını Ş.eruygur olarak görüyoruz ve o şimdi ADD başkanlığı yapıyor...

 

Batınalrının çirkinliği zahirlerine vuruyor...

 

kaynak: Baran dergisi 16.sayı

Share this post


Link to post
Share on other sites

bu insanlar insan inandıkları şeyin peşini hiç bırakmıyor.. hiç ama hiç..

inanılmaz hırslılar, vazgeçmiyorlar.. bu takdir edilcek durum ama.. keşke aynı safta olsaydık..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...