Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Hâcegân

Mesaj Sayınızı Yükseltin... Trradomir'den...

Recommended Posts

Mesaj Sayısı Yükseltmenin Altın Yolları

1. Yeni üyelerimiz kategorisine girin ve her gelene "hoşgelmişsen ağam", "we aleykumesselam we rahmetullahi we berakatuhu", "Misyona sadakat konusunda elinden geleni ardına koyma ulan!", "Tüh, geleceğinizi bilseydik kurban keserdik ama haberimiz olmadı, niye haber vermediniz kıymettar efendim?", "Geldiğin gibi gidersin!" mealinde sözler yazın. Bu mesajları istisnasız her başlığa yazarsanız mesaj sayınızı epeyce yükseltmiş olursunuz. Ayrıca "yeni üyelerimiz"in sempatisine de mazhar olabilirsiniz. Fakat mevzubahis "yeni üyemiz", aynı şeyi başkasının başlığına da yazdığınızı görürse hakkınızda pek müsbet şeyler düşünmeyecektir, benden söylemesi. Neyse, bizim amacımız mesaj sayımızı uçurmak olduğu için bunların hiçbir önemi yok. Elalemin ağzı torba değil ki büzesin, değil mi azizim?

 

2. Gövde Gösterisine dadanın, kazara açık kalmış bir konu bulursanız affetmeyin. "Eline sağlık", "ellerine sağlık", "beynine sağlık", "efsane geri döndü korksun lamerler", "abi var ya senin üstüne tanımıyorum, defacelerine hastayım yahu, beni de deface eder misin bi zahmet?", "Helal olsun usta, üstad büyüksün" gibi mesajlar atın. Bunu da her başlığa atın ki takdir bekleyen gövde göstericisi sevinsin, garibim, o kadar uğraştı değil mi? O sevinirken sizin mesaj sayınız da yükselmiş olacak, ne güzel, alan memnun, satan memnun.

 

3. Birisi sual mi etmiş bir başlıkta? "aha şimdi yandık" demeyin, onun da bir yöntemi var. Soru başlıklarına girin ve şunu istisnasız hepsine yazın. "Daha önce verildi kardeşim, arama yapmadan konu açıyosunuz! forumu kirletiyorsunuz! Allah belanızı.. vermesin!"... Muhattabınızı şok edecek, forumun temizliğine çok önem veren bir şahsiyet gibi görünecek, mesaj sayınızın uçuş sırasında büyük irtifa kazanmasını sağlayacaksınız böylelikle.

 

4. Birisi bir döküman mı yazmış? İşimiz çok basit. Girin başlığa, "eline sağlık" veya "keşke alıntıdır yazsaydın" deyin. Bu kadar...

 

5. Eğlence bölümünde de bir format vardır tabii. Burası aslında mesaj patlatmak için oluşturulmuştur. Her başlığa "", "höhöhöhöhöhö", "çok komik", "eline sağlık ya nerden buluyosunuz böyle şeyleri", "ağa sağolasın bu günde bile beni güldürdün ya, Allah da seni güldürsün", "yok bölle bi şii yaaaa!", "daha önceden açılmıştı kardeşim arama yap, adamı hasta etme!" mealinde mesajlar gönderin. Mal bulmuş mağribi gibi sevinebilirsiniz, zira bu mesaj sayınıza inanılmaz bir katkı yapacaktır. Fakat çok kötü bir örnek var halihazırda, eğlence mizah geyik bölümünde ve sırf bu örneğin diğerleri tarafından örnek alınması, ibret alınması için silmediğimi belirteyim. Şöyle ki konunun ilk mesajında bir vatandaş şifreli bir dosya yayınlar rapidsharede... Onun hemen ardından ilk sıradan mesaj kapma gayretindeki kanı kaynayan, azimli bir arkadaşımız "yaa çok güzel, eline sağlık, koçumsun, süper bi şey" mealinde bir mesaj yazar. Fakat ardından gelen mesajlarda dosyanın rar şifresi olduğu anlaşılır ve arkadaş fena halde rezil-kepaze edilir. Hoş, mesaj sayısının yükseltilmesi gibi mukaddes bir amaç uğrunda rezil de olunur, kepaze de...

 

6. Haber başlıkları genelde yorum ve dolayısıyla zeka isteyen başlıklardır, aman diyim, onlardan kaçının. Veya hepsine sırasıyla "güzel çalışma" veya "daha önce verilmişti galiba" şeklinde mesaj atın ve ardınıza bile bakmadan kaçın.

 

7. Başlıklarda uzun uzadıya mesaj yazmayın. Ufak bir smiley herşeyi ifade ederken niye klavyenin tuşlarında parmak gezdiresiniz ki? Hem kalorilerinize yazık, hem de -daha önemlisi- mesaj sayınızı patlatabilmeniz için pek değerli olan zamanınıza... Smiley’lerden vazgeçmeyin.

 

8. Geri dönüşüme taşınan başlıklara mesaj yazmayın. Onlar nasıl olsa silinecek. Vakit kaybetmeye ne gerek var?

 

9. İğneli başlıklara dadanın. bu yazdığınız mesajların uzun süre silinmeyeceğine dalalet eder, çünkü iğneli başlık önemlidir ve mevcudiyetini uzun müddet muhafaza ve müdafa etmekle meşgûldür.

 

10. Arada sırada birinin açtığı konunun içeriğini ful kopyalayın ve yeni konu olarak açın. Birileri size "daha önce verilmişti gardaşım" derse cevap verirsiniz, belki konu gözden kaçarsa mesaj sayınızı epeyce yükseltmiş olursunuz.

 

11. Exploits/vulnerabilities başlığında konu açıp bu işi bir türlü anlayamadığınızı söyleyin. Bir daha dönüp bakmayın, zaten anlamazsınız. Veya başlığı izlemeye ve "anlamıyomki" diye mesaj yazmaya devam edin, işe yarayabilir.

 

12. Kavgaya girip "arkadaşlar polemik çıkabilir"vari kehanetlerde bulunun. Faydası olacak, emin olun.

 

13. Zeka sorusu varsa hemen atlayın. Zaten sizden önce birileri o soruyu çözmüş ve cevabı yazmıştır. Siz de ondan cevabı öğrenin ve mümkün olduğunca az kelime kullanarak yazın. "Zeka sorusu" deyip geçmeyin, bir konuda aynı cevabın 30 kere tekrarlandığına şahit oldum an itibarıyla, çileden çıktım.

 

14. Bir başlıkta resim varsa, resim çıksın-çıkmasın, "resim çıkmamış abi" deyin, şamatayı izleyin.

 

15. TÜM BU DEDİKLERİMDEN EN AZ 2 TANESİNİ 1 HAFTA BOYUNCA HARFİYEN YAPIP DA YÖNETİCİLERİN GAZABINA UĞRAMAYAN OLURSA BERİ GELSİN, GÖRÜŞELİM!!!

 

Saygı ve selamlarımla

 

 

 

Sabır taşının çatladığı noktada gelen edit: Arkadaşlar bu mesajı ciddiye alıp uygulamaya kalkan olursa iki defa düşünsün! Tamamıyla ironik bir üslupla yazdığım şu maddelerde size yapmamanız gerekenleri anlatmaya çalıştım, eğer anlatılanları uygularsanız ben ve tüm yöneticileri, antipati güdücüleriniz olarak arkanızda bulursunuz. Önce fıkra anlatıp onu bir de açıklamak zorunda kalan zavallı adamcağızın hallerine düşürdünüz beni, Allah bildiği gibi yapsın sizi, nokta. (Ağlayan General Trradomir)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buyrun hayal mahsulleri ofisi ?

 

Böyle bir yazı yazmaya niye ihtiyaç duyulmuş anlamadım. herkez okuyabilir ama herkez fikrini kaleme dökemeyebilir. ne yani şimdi gelen arkadaşlar selam veriyorsa almayalımmı ? saçmalığın daniskası bu yahu (selam kelamdan önce gelir (hadis-i şerif) ) Yok mesaj yükseltmek için boy boy yorum yapanlar demişsiniz (yorumdamı yapımasın ? )yahu bunu bari bu forumda yapmasaydınız geyik forumuna benziyormu burası ? işlenen konular belli, verilen selamlar belli, yapılan yorumlar belli. herkez kendi çapında değerli yorumları ve paylaşımlarıyla sitemize renk katıyor. teşekkür edeceğinize! böyle abidik kubidik yorum yapma ihtiyacı duymuşsunuz ve yayınlamışsınız. pess doğrusu!

 

 

üzüldüm adınıza bu arada "selamsız"damı oturuyorsunuz ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

:) veliahd kardeşim, zannımca trra başka bir forumda yönetici olduğu münasebetiyle böyle bir mizahi ihtar yazmış. Hacegan kardeşimin de hoşuna gitmiş, paylaşmış. Anlayacağınız bu forumla bir alakası yoktur.

 

"Arkadaşlar polemik çıkabilir" :) Ben sadece mahal vermeyeyim dedim.. Yoksa başka derdim yok :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Mesaj Sayınızı Yükseltmenin Altın Yolları"

 

Asıl başlık böyle miydi ? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Derinden, gözyaşlarımı tahliye için bir sulama kanalı açıldı ve taaa başka bir forumdan yazım buraya aktı. Gövde Gösterisi, Kavga, Eğlence forumu gibi tabirlerin sebebi de budur. Yazı vaktinde farklı bir forumda, o forumun şartları dikkate alınarak hazırlandı ve yayınlandı, hacegan da yazıyı buraya eklemek istediğinden izin aldı ve konuyu açtı. Hadise bu.

 

 

 

Ahahaa, kelimenin her manasıyla mal bulmuş mağribi gibi sevindirdin beni Veliahdcığım çok sağolasın. Ben hayal mahsüllerini aramamıştım beyefendiciğim, akıl mahsülünüz varsa onlardan isteyecektim ama malesef yanlış oldu ki siz çıktınız. Ulan yazıklar olsun sana be, beni böyle bir geyiğin içine çekiyorsun ya helal vallahi. Madem böyle bir yazının yazılma gereğini anlamıyorsun, o zaman anlayana kadar çeneni kapatmayı da öğrenecek yahut boş yere çingene karıları gibi çemkirmek yerine aslanlar gibi anlamadığını söyleyerek izah isteyeceksin küçük prens. Bak böyle yapınca ayıp oluyor, iyi olmuyor. Bir kısım insanın kalem kullanma özürlü olduğunu ben de biliyorum, bir örneği de zaten şu anki muhattabım oluyor. Herkesten yüksek performans beklemiyorum, ama kimilerinden boş yere gürültü yapmamalarını pek ala da beklerim. Olay o değil, yazının amacı gayet açık ama anlayamayanlar için aşağılarda açıklayacağım. Veliahd çelebi, hadislerle hiza vermeye yelteniyorsun ama o kadar sığ bir bakış açın var ki topluluğa verilen selamı almanın farz-ı kifaye olduğunu, yani dur belki anlamazsın, açıklayarak yazayım, verilen selamın bir kişi tarafından alınmasının yeterli olduğunu görmezden gelecek kadar cahil veya art niyetlisin. Kaldı ki olay bu bile değildi ama katliamını her yönden ortaya çıkarmak istediğimden buna da temas edeyim dedim. Yazıda hedef alınan kitlenin, her gördüğü başlığa mesaj sayısını yükseltmek için boş boş mesaj yağdıran bir kısım sünger kafalı olduğunu anlamayacak bir beyin kimyasına sahipmişsin. Evet, mesaj sayısını yükselterek dikkat çekebileceğini ve rütbe kazanabileceğini sanan insanların bol olduğu bir forumda, bu insanların hareketlerinin yanlışlığı ve böyle davranarak bir yere varamayacakları, üçüncü kişileri ilgilendirmeyen mesajların sayısının artmasından pek hoşlanmayan site yönetiminin bir üyesi olarak tarafımca bu yazı vasıtasıyla dile getirilmişti. Üzerine alınmana gerek yoktu, burada çok sık konu açılmıyor ve sanırım aramızda mesaj sayısıyla rütbe alabileceğini sanan bir manda yok. Ama yine de otomatiğe bağlayıp her konunun altına sıradan 'teşk ederm', 'Eyvallah', 'Üstad işte başka söze ne hacet' gibi cevaplar yazanların da bu yönetimce tasvip edilmediğini sanıyorum. Di mi lan yönetim? Şu yukarıdaki mesajdan 'yorum yapılmasın' dediğimi nereden çıkardın Allah aşkına, beni geceler boyu bunu düşünmek mecburiyetinde bırakma Veliahd, acı bana da şunu nereden çıkardığını bir söyleyiver, yok arkadaş, bunu becermek için iyice bir zorlanmış olmak gerekir zahir. Ben bir foruma üye olsam, açtığım 'Hoşgeldim' konusunun altında sadece 'Hoşgeldin' kelimesinden oluşan seksen tane mesaj görsem hiç de sevinmem (mesajın yazıldığı forumda şartlar böyleydi), çünkü bu insanlar bazı şeyleri otomatiğe bağlamış, samimiyetten uzak, robot şahıslardır. Aynı şekilde bir esprinin altında üç tane 'ehüehüe' mesajı görsem çılgına dönerim. Böyle pasaklılık olur mu? Katkının mesaj sayısı ile ilgisi olmadığını anlatan bir mesajı, ultra düzeyde bir alınganlıkla karşılaman beni şaşırttı. Bu kadar kepaze bir zihin performansını göstermek yerine, anlamadığın hususta sessiz kalabilir yahut yardım isteyebilirdin. Şu saçma sapan laf dokundurma ıkıntılarına bak yahu.

 

Selamsız muhabbetinde fena çakacaktım ama forum ortamı bunu kaldıramayabilir. Otosansür uyguluyorum. İnsanı çileden çıkarıyorsunuz.

 

Bir de sana bir iyilik yapayım Veliahd, o kelime 'herkez' değil, herkes. Hee, o deyimin ikinci kelimesi de kubidik değil, gubidik. Seksen yıl kölem olsan yeridir!

 

Kubidik naber kubidik? ahahahahahahaha ne güzel kelime lan bu, kubidik, kubidik... He canım aynen, 'pes doğrusu'! Hahahah, bir de adıma üzülmekten seni men ediyorum, kendi işimi kendim görürüm kubiciğim. Bu güzel yorumunuzla foruma sağlamış olduğunuz büyük katkıdan ötürü size teşekkür ediyorum yüce prensim, madem teşekkür arzu etmişsiniz, buyruğunuza mukabil boynumuz kıldan incedir haşmetmeâb efendimiz!

 

Bir de bana agresif diyorlar. Neyleyim, başka alternatifim mi var.

 

 

 

Dervish, haklısın öyleydi... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Her ne kadar haklı da olsanız, size konu hakkında katıldığımı da şurada haykırsam..

 

Azıcık kibrinizden ödün veriniz...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aslında bilmem ki ne yazsam, ne yazsam…

Esasında böyle bir tepkiyi hiç ama, hiç beklemiyordum. Hani olur da, bu kadar (olmaz)!

Trradomir kardeşimin mizahi yönden çok güzel olmuş bu yazısını görünce, bizim sitemizin üyelerine de sunmak istedim. Yazının içeriğine gelince, bizim bazı komik hallerimizi mizahi bir havaya bürüyerek önümüze servis etmiş. Mizah ayrı bir beceri isteyen uğraştır. Ve edebi bir yönü de vardır. Bunu Üstad’da yapar, Sezai Karakoç’ta yapar ve daha sayamadığım kimler, kimler…

Trradomir kardeşimden izin aldım ve kendisine ait bu yazıyı yayınladım. Ayrıca bu yazı pek çok forum adresinde yayınlandı ve çok beğenildi. Bunu da belirteyim…

Bu bir mizah anlayışıdır… Trradomir’den daha nice böylesi yazılar bekliyorum… Onun bir yazısı daha var… Gelecek…

‘Selamsız’’… Yakışmadı…

Not: ‘’Bir de bana agresif diyorlar. Neyleyim, başka alternatifim mi var.’’ Bak gördün mü? Bir taş da bana geldi…

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evet bu yazı benimd çok hoşuma gitti.. Beni de rahatsız eden bir takım mevzular, alaya alınarak işlenmiş.. Ayakta alkışladım.. ama trrodemir kardeşin, veliahad a cevabı biraz yüksekten olmuş..

Share this post


Link to post
Share on other sites

İbniss, olsa dükkanı sana devrederim. Fakat insanlar haksız olduğu yerde bir de dalga geçmeye kalkınca, sallamaya başlayınca sigortalarım gayriihtiyari olarak atıyor. Burada kendimi büyük görmem asla sözkonusu değil. Sadece beni çileden çıkaran bir saçmalığa kendi üslubumca tepki gösteriyorum. Muhattap kuyuda olunca, zeminden söylenenler ister istemez üstten gidiyor.

 

Hacegan, taş değil o; pamuk, pamuk :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Madem ki öyle diyorsun, sana özürlerimle birlikte helallik isteğimi sunmamda sakınca yoktur umarım..

Share this post


Link to post
Share on other sites
:) veliahd kardeşim, zannımca trra başka bir forumda yönetici olduğu münasebetiyle böyle bir mizahi ihtar yazmış.

 

Teşekkür ederim ((Berat)) gadam açıklaman için ..

 

Trradomir sanada teşekkür ederim başka geyik forumları için bu yazıyı yazdığın için gerçekten bu tür forumlar çok ve hakkaten sadece eüh ehü tipleri mevcut. iznin olursa bende bu yazıyı böyle bi kaç geyik forumu var bildiğim orada paylaşmak isterim.

 

ama ...

 

Trradomir yorumuna gelince bi kaç satır eklemeden geçemeyeceğim.

yaşını, başını bilmem. seviyeni, eğitimini, öğretimini hiç bilmem benim tükçe harfleri yerine doğru hizalamama gelince ortaokul 2 terk birisiyim ben bu seviyede size okadar kelime ve cümle sarf etmişken siz hangi üniversitenin küfür baz mezunusunuz önce onu açıklayınızı! (beni böyle hakarete tabi tutuyorsunuz!)

ben bir kul'um zatalinizde bir kul'sa ki öyle öncelikle kul ile nasıl konuşulur onu öğrenin derim. benim dilim azcık dikenli ve yokuş yukarıdır ama seninki ise zehirli ve uçurum misali! aman Allah'ım beni aczet bu öfkeli kulun dilinden (amin). kendimi tutabilsemde nefsimi tutamayabilirim.

 

bana birazcık sabredinz demişsiniz iyi güzelde be gadam sen daha benim bu (berat) arkadaşın yaptığı yorumundan sonraki benim tepkime dahi izin vermemişsin az sen sabret. ben müneccim şeyi yemedimki ilk yorumum ha doğru bu kesin başka forum için yazmıştır burayada çok mizahi olduğu için eklemişlerdir. farzetki ben köşeli kullanıyorum el insaf yani hakkaten el insaf!

 

Hasan Karakaya abimiz Fatih Altaylıya daha adil yorum yapmıştı konunun ağırlığını tartığımızda bana öyle geldi.

biri şermi dedi aman uzakmı uzak ol benden! öfkeni git düşman askerine sakla! ..

sen şark isen ben o şarkın cevheriyim bunuda iyi bil ..

 

 

bu arada kalbinize taş attıysamda özürdilerim.

 

buyrun bu gül'üde kabul ediniz.

 

61gul34fdt2ag1.jpg

 

muhabbetle ..

Share this post


Link to post
Share on other sites

biraz daha sert olamazdı, büyük sorunlarımızdan biri de bu; en son söyleyeceğimiz cümleleri biz Türk'ler ilk söyleriz. Boru gibi adamın boğazına tıkar sonra hadi bakalım bunu tükür deriz.

Öncelikle madalyonun sevgi ve şefkat tarafıyla yaklaşmamız lazım, kırmak kolaydır tamir için çaba sarfetmeliyiz.

 

trradomir, yanlış hatırlamıyorsam Afyonkarahir'da Ulu Camii'nin eski ama güzel bir çeşmesi vardı orada siyah mermer üzerine yazılmış bir beyiti yazmak isterim.

 

"Bak şu çeşmenin su içecek tası yok,

Kırma kimsenin kalbini yapacak ustası yok."

Yunus Emre

 

 

İlk mısrayı yanlış hatırlıyor olabilirim ama ikincisini adım gibi biliyorum.

 

Selametle kal bu arada da yukarıda verdiğin link çalışmıyor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

veliAhd şöyle demişssin:

 

"...başka geyik forumları için bu yazıyı yazdığın için..."

 

İlk olarak şunu bilmelisin ki, Trradomir'in ilgili yazıyı yazdığı yer geyik bir forum değil, Türkiye'nin en güzide yerlerinden birisidir. Artık o siteyle ilgilenmiyorsam bile ora bana birçok dostluklar, bir çok bilgiler verdi. O site hakkında böyle konuşmazsan halk sağlığı açısından iyidir :) Yoksa Trradomir'e söylerim, evden aldıran elemanlar mevcut onlara haber verir, gelirler :) haha (Bu cümle sana değildi veliAhd)

 

"Trradomir dururken onu savunmak bana düşmez" cümlesini konudaki ilk mesajını okurken söyledim kendi kendime.

 

Trradomir hakkında "Küfürbaz" kelimesini hangi hakla kullanırsın zaif orta okul 2 terk? Orta okul terkliğinizi bu kadarda belli etmeyin. Argo ile küfrü bir tutmayın. Hem ortada argo mu vardı? Hak edene verilen bir hak vardı hepsi bu.

 

Ve Trra'nın mesajında doz aşımı filan yok. Aşan doz olsaydı doz aşımından birilerine birşeyler olmalıydı :)

 

Müneccimlerle iyi geçininiz efendiler. Yedirirler...

Share this post


Link to post
Share on other sites

herzamanki trradomir işte.kendi uzunca yazdığı yazının tamamı bilimsel mantık çerçevesinde boş olmayan sözlerden ibarettir.asla hakaret etmez alaycı konuşmaz.yapısı bu yani.

size tavsiyem veliahd kardeş,formdaki diğer güzel şeyleri okumak bişeyler almak istiyorsanız bu şahsa yazmayınız.yoksa form yöneticisi sizin yazılarınızı siler hatta formdan atarlar ama karşı tarafa sadece uyarı mayiyetinle bişeyde bulunurlar.

ne de olsa onun sigortaları var.Allah korusun devleri yakarda iletişimimiz bozulur....formun sigorta kartı...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bu çok acı bi durum ama sayın baki. Bir kişi, fazlaca insan tarafından ziyaret edilen bir ortamda diğerini, kendini necip fazıl ve daha kötüsü haklı sanarak (tamam cevap vermekte haklı ama üslup zalimce) verip veriştiriyor, bir diğeri "adam haklı" diyerek pişkince cevap yazıyor. Yöneticilerden bi tanesi çıkıp herhangi bir uyarıda bulunmuyor ya da arayı yumuşatmaya çalışmıyor. Evet bu ilk mesajım, hayır ben o kişi değilim. Fakat gerek trradomir, gerekse dervish'in yaptığı çok büyük saygısızlık. Sormak istiyorum siz ağa mısınız?

 

bakalım o güzel ağızlarınızdan benim için hangi kelimeler dökülecek, nasıl yerden yere vuracaksınız. merakla bekliyorum...

Share this post


Link to post
Share on other sites

"trradomir" kardeşim. Tüm yazılanları dikkatle okudum, bir tartışma olduğunu gerçekten bilmiyordum ve aslında mümkün değil burada tartışma olması diyordum. Sonra, baktım ki, gerçekten ciddi şekilde arkadaşlar birbirini kırıyorlarmış.

 

Sonra dedim ki, forumda başka bir şeyler yapmak niyetindeyim, tartışmanın içine sürüklenmek istemem dedim kendimce. Ancak, tam forumdan çıkacakken, aklıma Necip Fazıl hocanın tavrı ve tarzı geldi. Ve onun hiç bir zaman doğru bildiğini söylemekten geri olmadığını hatırladım.

 

Ben de bu nedenle fikrimi söylemek niyetindeyim. "veliahd" kardeşimiz seni tahrik etmiş, benim gördüğüm bu. Ama sen de o kadar seviyesiz ve insanı rahatsız edici ve forumun şımarık çocuğu modunda uzunca hakaret içeren (hakaret mi var canım orda deme, anlamayan yazıyı tekrar okusun) bir mesaj yazmışsın ki. Olay tersine dönmüş ve, sen haklı iken, neredeyse kendini haksız duruma düşürmüşsün.

 

Anlayamayacak beyin kimyası, laf dokundurma ıkıntıları vesaire. Ben daha önce, bu kadar sinirini ve öfkesini herkese göstere göstere beyninden kusan bir mesaj görmedim.

 

Ayrıca, kimse ile kişisel bir problemim yok. Bu tepkiler ve mesajlar "trradomir" veya "veliahd" nicklerinden değil de, TheSultan veya başka birinden gelseydi, aynı şekilde tepki gösterirdim.

 

Kendi içindeki çekişmelerden bir kurtulsa, dünya devi olacak bu Türkiye tarzı bir topluluk modundayız sanırım. :)

 

Herkes hakkını helal etsin, ben bu konuda herkese hakkımı helal ettim, şimdi ve sonrası için.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Arkadaşlar polemik çıkabilir"

:) Ben bu sefer diyorum ki:

 

_Arkadaşlar polemik büyüyebilir..

 

Bu sırada, mesaj sayımız 246 oldu herhalde.. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
"Arkadaşlar polemik çıkabilir"

:) Ben bu sefer diyorum ki:

 

_Arkadaşlar polemik büyüyebilir..

 

Bu sırada, mesaj sayımız 246 oldu herhalde.. :)

 

Aha ha süper, bu konuya da bu yazılırdı. :)

 

(228)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Efendim, forumu "sulandır"mıyoruz yanlış anlaşılmasın; konuyu sulandırıyoruz..

Maksat havayı yumuşatmak yahu

 

(247) :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hırsızın hiç mi suçu yok be! Trradomir'in üslubunu sert bulan güruh evvela mevzuyu baştan sona bi okuyun. El insaf, el insaf!.. Hayret bişey! Kaç oldu? Haa, 248 !

Share this post


Link to post
Share on other sites
size tavsiyem veliahd kardeş,formdaki diğer güzel şeyleri okumak bişeyler almak istiyorsanız bu şahsa yazmayınız.yoksa form yöneticisi sizin yazılarınızı siler hatta formdan atarlar ama karşı tarafa sadece uyarı mayiyetinle bişeyde bulunurlar.

 

Daha önce yaptığımız böyle bir uygulamayı gösterebilir misiniz? Gösteremiyorsanız yaptığınızın iftira olduğunun farkında mısınız?

 

Dilerim ki konu açılma amacı doğrultusunda devam eder de konuyu kilitlemek zorunda kalmayız.

Share this post


Link to post
Share on other sites
herzamanki trradomir işte.kendi uzunca yazdığı yazının tamamı bilimsel mantık çerçevesinde boş olmayan sözlerden ibarettir.asla hakaret etmez alaycı konuşmaz.yapısı bu yani.

size tavsiyem veliahd kardeş,formdaki diğer güzel şeyleri okumak bişeyler almak istiyorsanız bu şahsa yazmayınız.yoksa form yöneticisi sizin yazılarınızı siler hatta formdan atarlar ama karşı tarafa sadece uyarı mayiyetinle bişeyde bulunurlar.

ne de olsa onun sigortaları var.Allah korusun devleri yakarda iletişimimiz bozulur....formun sigorta kartı...

 

 

Neler zırvalıyorsun sen öyle? Söylediğin sözü ispat etmezsen müfterinin önde gideni olacaksın bunu o kafana yerleştir!

 

Allah, Yüce Allah; devreleri atmışların iftiralarından ve şerrinden sitemizi, yönetimimizi ve hasseten trradomir'i koru! Amin!

Share this post


Link to post
Share on other sites

İbareyi tam olarak ifade edemeyeceğim, ama Bediüzzaman bir yerde şöyle der: Tahribatlar çok defa adem (yokluk)tan sadır olurlar.

 

Yani, imar için lazım olan vasıtalar, aletler çok çeşitlidir, bununla birlikte inşanın kendisi de, mahiyetine göre çok müşkülatlıdır. Buna karşılık tahribat kolaydır, kimi yerde vazifelerin talim ve intizam eksikliği, çoğu defa da gevşeklik, tembellik, hâsılı (eksiklik) tahribat için yeterli müessirlerdir…

 

Bu forum, meşrepleri ve şahsiyetleri ne derece farklı olursa olsun, düşüncelerin etrafında halkalandığı bir mihrak hüviyetindedir. Meşreplerin ve şahsiyetlerin farklılıkları, insanlardaki ve toplumlardaki fıtrat tılsımının güzel bir neticesi olarak, zenginliğe, çeşitliliğe, değişik ve zengin görüş açılarına, derin his alemlerine sahip olmayı mümkün kılar, bununla birlikte rekabeti de ateşleyerek, keyfiyeti bir bayrak kulesi hükmüne geçirir. Herkes meselelerin ve fikirlerin karşısında kendi şahsiyetinde tecrübe ettiği manaları beyan eder, ortaya kardeşlik ötesi bir bağ çıkar.

 

Demem o ki, şahsiyet ve anlayış farklılıklarından sadır oluyor gibi görünen, ama esasında sadece bir (hiç)ten peyda olan bu tartışmalarla, yukarda ifade ettiğim zenginliklere yazık etmeyelim. Tahribatın ucuzluğunu ve önemsizliğini Bediüzaman'ın yukarda ifade ettiğim sözlerinden idrak edebiliriz. Gönlün hassaslığına ve imarın mükkilatına gelince, herkes kendi şuuruna, daha doğrusu şuurunun ana unsuru olan düşünce mihrakına bir sefere çıksın. Daha sonra türlü ithamlarda bulunduğu kardeşinin düşünce mihrakını tasavvur etsin. Görülecek umumi manzara, herkese şu ölçüyü ilan edecektir: Farklı meşrep ve şahsiyetlerde, birer görüş ve düşünüş odağı olan şuurlar ilkin farklıdır. Ama özde, herkes aynı hamurdan, aynı özden müteşekkildir. Herkes şuurundaki bu (öz)ü bulsun ve aynı (öz)ün perde perde şahsiyetlenmiş halinden başka bir şey olmayan kardeşini düşünsün. Her kardeşlik bir bağa işaret eder, bizim kardeşliğimiz de, iman mihraklı düşünce mimarimizdir. Bizim için farklılık, zenginliktir, ve istifade edilmesi icap eden bir haslettir. Tahribat unsuru yapılacak silah, değil.

 

 

Tartışmalar, polemikler adam akıllı bir müessire bakarsa, sözüm olmaz. Demek ki, bunca darbe, bir şeyin imarı için vuruluyor, derim. Meseleyi, örsün üzerine uzatılmış bir demir olarak düşünürüm. Fikirleri de o demiri dövüp kılınç yapmaya çalışan birer balyoz... Ama burda mesele bir (hiç), balyozlar ise imar değil, tahribat hesabına çalışıyor. Sanki çocuğun teki elektrik düğmesini kapatıp kaçmış, geri kalanlar da buna kızarak bir kör döğüşüne tutuşmuş...

 

 

Bu uzunlukta ve tafsilatta bir yazı yazmamın sebebi, forumda sair vakitlerde ortaya çıkan bu tür tartışmalardan duyduğum üzüntüdür. Henüz testi kırılmamışken, forumdaki diğer itham yarışlarından müteşekkil tartışmalara da muhattap olacak bir itirazname yazmak istedim, inşallah, kıymetli kardeşlerim, sizleri biraz düşündürür. Selamlarımla...

Share this post


Link to post
Share on other sites
herzamanki trradomir işte.kendi uzunca yazdığı yazının tamamı bilimsel mantık çerçevesinde boş olmayan sözlerden ibarettir.asla hakaret etmez alaycı konuşmaz.yapısı bu yani.

size tavsiyem veliahd kardeş,formdaki diğer güzel şeyleri okumak bişeyler almak istiyorsanız bu şahsa yazmayınız.yoksa form yöneticisi sizin yazılarınızı siler hatta formdan atarlar ama karşı tarafa sadece uyarı mayiyetinle bişeyde bulunurlar.

ne de olsa onun sigortaları var.Allah korusun devleri yakarda iletişimimiz bozulur....formun sigorta kartı...

 

Tabi ki herkes herkesi eleştirebilir. Bu doğal... Ancak hemen şunu söyleyeyim ki, Trradomir'le talihsiz bir tartışmamız sonucunda ben 2 gün, o 5 gün ceza almıştı. Yani o benden daha çok ceza almıştı. Bu hesaba göre benim siteden atılmam gerekirdi. Ama olmadı öyle bir şey... Kendisi benden daha çok ceza aldı. Demek ki sizin dedğiniz gibi değil mesele... Bu meselede NFK-Fan kardeşim yerinde bir davranış gösterdi.

 

Evet Trradomir kardeşim belki biraz sert bir uslup kullandı, diyebiliriz ama, onu eleştiren arkadaşın da çok daha ağır hakaretlerde bulunduğunu unutmayalım. Trradomir o güzel mizahi yazısında nelerden bahsetti, bazılarımız ne anladı? Halbuki o yazıda kimseye hakaret yoktu. Bu bir mizah anlayışıdır. Bu bir beceridir. Necip Fazıl'a hitap eden bir sitenin mizahi yönünün de olması gerekirdi. Ben şiir yazarım, bir başkası makale vs. Bu arkadaşımız da mizah yönünden iyi... Ha unutmadan, mizahlarda farz-ı muhaller çoktur...

 

Mizah bir sulandırma aracı değil, bir edebi türdür... Ben isterdim ki, böylesine ağır eleştiriler yerini mizaha mizah katmaktı...

 

Mizaha bir örnek olsun diye, Üstad'ın 'Romanlarım' kitabında bulunan 'En kötü Patron' isimli eseri gösterilebilir. Müthiş bir mizah vardır orada... Şu işe bak ki, o eserden parçaları da bu sitede bizle paylaşan Trradomir'dir.

 

Bir başka mizah örneği de Abdurrahman Dilipak'ın 'Aptal Sarışın Şey' makalesisidir. Engin Andıc da bunu yapar mesela...

 

O yüzden Trradomir'in bir mizah yazısını da verecem burada...

 

Ben Trradomir hakkında hükmümü verdim: Dikenli bir gül... Kendisi de bilir, dikenini eleştirdim... E artık o eleştiriden de vazgeçtim, onu öyle benimsedim... Gülü koklayanlar, dikenine bakmayın...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...