Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]

asyam

Üye
  • Content Count

    129
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by asyam


  1. Selamlar,

     

    Serdar Tuncer son dönemde İslami kesim arasında şöhreti yakalamış, bunu da sunumdaki başarısıyla hak etmiş kaliteli bir spiker. Kendisinin işini hakkıyla yaptığını ve kendini dinletmeyi başardığını söylemek durumundayız.

     

    Ben burada kendisiyle ilgili bir hatıramızı üzerinde fazla yorum yapmadan yazma gereği hissediyorum. Nihai değerlendirmeyi üyelerimiz yapacaktır.

     

    Bundan 1.5 yıl kadar önce Ak Parti Beykoz İlçe Gençlik Kolları ile ortaklaşa düzenlediğimiz Üstad'ı anma gecesi için Serdar Bey'e bir teklif götürmüştük. Kendisi o sıralar şu anda olduğu kadar meşhur değildi. Fakat programlarında anlattıkları kendisinin gönlü geniş bir şahıs olduğunu, ayrıca Üstad'a karşı da samimi bir muhabbet beslediğini düşündürtmüştü bize. Biz de zihnimizde oluşan bu portreye güvenerek, Serdar Bey'den programımıza gönüllü olarak katılmasını, ya da en azından düşük bir ücret mukabilinde katılabileceğini bildirmesini bekliyorduk. Kendisinden beklentimiz Üstad'a ait 2 şiiri okumasıydı.

     

    Serdar Bey, zannederim ki yoğun bir insan ve böyle programlarda aranan bir şahsiyet olduğundan 2 şiir karşılığında 1.500 TL talebinde bulundu. Dolayısıyla bu isteğini yerine getirmek bizim için mümkün olmadı. Bir miktar kırgınlık yaşamadığımızı söyleyemeyeceğim; zira gerek Mehmet Niyazi Özdemir, gerekse de İbrahim Sadri programa katılmak için hiçbir ücret talebinde bulunmadı. Özellikle pek çok eleştirinin merkezindeki İbrahim Sadri'nin, programımızın gerçekleşeceği saatlerde yurtdışından geleceğini, yetişebilirse mutlaka katılacağını ve Üstad'ın şiirlerini okumak için asla para talep etmeyeceğini vurgulaması bizi hayli şaşırtmış ve memnun etmişti. İbrahim Bey programa yetişemediğinden katılamadı. Yalnız Serdar Tuncer'in, niçin organize edildiği apaçık belli olan bir program için kendisine fazla zahmet vermeyecek böyle bir işe şartlarımıza göre yüksek denebilecek bir fiyat biçmesi üzücü bir hatıra olarak zihinlerimizde yer edindi.

     

    Bir spikerin katılacağı program için para talebinde bulunması tabii bir durumdur. Fakat biz ekranlardan aldığımız elektriğin yanıltmasıyla kendisinden tabii değil, idealist davranmasını beklemiştik. Neticede ise yanıldığımızı görmekten dolayı küçük bir üzüntü yaşadık. Bu hatıramızı da Serdar Bey'in kişiliği ile ilgili algıları tamamlaması için paylaşma gereği hissettik.

     

    Saygı ve selamlarımla

     

    Üzücü. Televizyonda güzel şeyler söyleyen, popülariteyi sağlamış-ben önemsiyorum- iyi insanlar görmek güzel olmaktan da öte ihtiyaç oluyor. Bu yüzden üzücü.


  2. Olunması gerekenler listesinde birinci sırada yer alır bu davranış. Evet.

    Birincisi meslek gereği alıştık elh.

    Lağkin benim şu güler yüzle bi alıp veremediğim var. Ben beceremiyorum bu işi arkadaş!

    Ne zaman zorlasam mütebessim bi çehre ayar yapsam kendime aynanın karşısında hah oldu hiç bozma deyup gezsem hiç ciddiye alınmadığımı fark ediyorum. Ya çok saf görünüyorum ya bana öyle geliyor ya da doğal olmadığım çakılıyor. Bilemeyeceğim.

    Diyorum ben içimden gülsem ha yırtar mıyız acep. :graduated:


  3. Bence Erzurum'a yazılmış en iyi şiir budur:

    Erzurum Kristal Bir Sur Gibidir

     

    Saat Kulesinde üşürken zaman

    Çifte Minarede yanar bir Yakût

    Akasya dalında bir minik serçe

    Doksanüç Harbinden kalmış gibidir

    Pusuda dolanır beyaz bir duman

    Saat Kulesi de üşürken zaman

     

     

    Segâh enginlerde, kaybolur izler

    Palandökenlerde mavi bir vedâ

    Gölgeler uçuşur, şehrin üstünde

    Gümüş tennûreler dalgın yanarken

    Bir anda köpürür erir dehlizler

    Segâh enginlerde, kaybolur izler

     

     

    Niyâz burçlarında yaralı kuşlar

    Aydınlık taşırlar Karanlıklara

    Aynalı kemerdir gökte yıldızlar

    Bir meltemdir sükût serince eser

    Firûze çağrıyla senfoni başlar

    Niyaz burçlarında yaralı kuşlar

     

     

    Süvari dervişler bekler ufukta

    Gözleri sükûtun mezar taşıdır

    Belli, çok uzaktan, gelmişler yine

    Türbe Kapısından yayılır duâ

    Bakınca Kaleden her renk ak olur

    Süvari dervişler, bekler ufukta

     

     

    Erzurum kristal bir sur gibidir

    Beyazı meltemdir, karası ayaz

    Sırlı çinileri, sim kubbeleri

    Sanki sonsuzluğun sırrını söyler

    Beyazın böylesi bir nûr gibidir

    Erzurum kristal bir sûr gibidir.

     

     

    Yaşar Bayar

    • Like 3

  4. Erdoğan'ın ettiği lafa bak şimdi kardeşlik falan feş mekan. Gelse bu forumu görse herhalde ciddi bir keder alırdı kendisini "Ben de gitmiş ta nerelere uzanmışım burnumun dibinde ki Türkler birbirlerini bu kadar rencide etmeye meyilliyken diğeri rüya olur herhalde" deyi.

     

    Uyarı yapmayı bile bilmiyorsunuz kardeşlerim ya. İlla ne kadar zeki olduğunuzu ispatlamak zorundasınız..!

     

     

    Bu arada SİDOMA bence biraz fazla subjektif olmuş yorumun. Mektubun tamamını okudum. Erdoğan'ın niyetinin ne kadar halis olduğunu bileme(yiz)zsin. Bu yüzden diyorum ki güzel kardeşim yorumlarında ileriye gitmen bir müslümana yakışmayacak derecede suizan yapmışlık olur...


  5. Sagopa Kajmer nedir ne değildir bilemeyeceğim sadece 16'lık kardeşimin vazgeçilmezi olarak evimizin genç odasına dank diye düştüğünden beridir aşinayım kennsine. Yine kennsi hakkında ön görüm sesinin çok buğulu, kalın, mistik bir tınıya sahip olması, sırf bu adamı saçma sapan da olsa dinleyebileceğim anlamına gelebilir de gelmeyebilir de. Herneyse "ton mükemmel baba" diyeyim.

     

    Ayben ile kolera.. rap güzelleri (:)) Cıx..Kaba lafları bayanlara yakıştırmıyoruz... Bütün kızlar toplandık da.

     

    Ha es geçemeyeceğim, Ceza' nın Med-Cezir albümü eğrisiyle doğrusuyla beğendiğim bir Rap albümüydü.


  6. :( Yani bu kadar olur. Baykal' ın gençleri etkileyeceğini biliyordum da bizim saflardakilere dokunabileceğini hiç düşünmemiştim.

    Yorum yapmak istemiyorum. Sadece, yazarların bir konuya bakış açılarını kıyas yaparak ne kadar bahtsız bir hataya düştüğünüzü söylemek istiyorum......

     

    Harun Yaşar' ın dediği gibi Allah selamet versin kardeşim :)


  7. Çok güzel bir çalışma olmuş,emeği geçen herkes için Allah razı olur inş.A.Turan Alkan'ın yazılarını elimden geldiğince takip edenlerdenim.A.Turan Alkan'ı gazetedeki fotoğraflarından biliyordum...sesini duymak nasip olmamıştı.Sevgili Asyam vesilesi ile bu da oldu..Allah senden de razı olur inş. sevgili Asyam kardeşim..

     

    A.Turan Alkan'ın üslubu,olaylara bakış açısı tamamen bana hitap ettiğini,beni yansıttığını düşünüyorum..Zaten bir kere yazılarını okusanız inanın sizde bağimlilik yapacak :D (en azından bende öyle oldu :D )Gazeteyi elime aldığımda (şayet o gün yazısı varsa)ilk açtığım sayfa A.Turan Alkan'ın yorum yaptığı köşe oluyor....

    En son okuyup hayran kaldığım yazıları 16 kasımda zamanda çıkan 'Evde derbi' ve 17 kasımda çıkan 'Çarpanlar Tıklasın Sizi' yazıları olmuştu..Tavsiye ederim :)

    Veeeee... öğrendiğimde çok sevindiğim bir nokta daha onunda çayı sevmesi........:(

     

    Selam ve duayla...........

    Kevsercim bu haberin hak ettiği ilgiyi gösterdiğin için (:() Allah senden de razı olsun. A.T.A. hakkında neredeyse % 100 aynı düşüncelere sahip birisiyle nette tanışmak beni şaşırttı doğrusu ve de sevindirdi. :(

     

    Ecmain kardeşim Allah' a emanet ol.


  8. ASYAM'A

     

    Seni anlıyorum kardeşim. Ne olursa olsun anlıyorum ve sabrediyorum.

    Bizi ve İslam ahlakını kesinlikle yansıtmayan hoca efendilere ve medyalarına karşı durduğu için sevilmemesini anlıyorum.

    Üstad tek bir taviz bile vermezken hemde üstadın dizi dibinde yetişmiş tiplerin -nasıl oluyor- bukadar tavizkar olmalarını anlamıyorum.

    Kadınlarımıza göz dikenlerin gözünü çıkarmayı bırakın kendi tvlerinde bir tek başarötülü bayan barındırAmamalırını anlayamıyorum. Üstelik din dersi vermelerini anlayamıyorum.

    Yasaklı bir konuya girmemek için burda duruyorum. Umarım anlamışsındır ne demek istediğimi.

    Hiç olmazsa bu adam dik ve hakkını yedirmek istemeyen bir adam. Sev sevme banane.

    Hadi selametle güzel kardeşim.

    Allaha emanet ol.

    Evet sen gerçekten anlamıyorsun güzel genç kardeşim. Yalnız biraz karıştırmışsın olayı. Sevip sevmem zaten seni hiç ilgilendirmez ki!

    Ben de -yasaklı olmasa da- bu konuda konuşmayacağım. Sadece kim doğru kim yalnış yapıyor konusuna gelince senin gibi imanlı bir arkadaşa tek cümlem var; boşver cnm takma kafana cennette oturup muhabbet ederiz belki. :)

     

    Sana da Allah selamet versin.


  9. Demek bu adamı dinledikten sonra ne dediğini anlayabilen zeki arkadaşlarımız varmış. Şaşırdım. Ya da kendime mi şaşmalıyım zira sky türk' te yaklaşık 30 dak. seyrettim nerden girdi nerden çıktı ne demek istedi şimdi bu adam diye soruverdim kendime. Zihnimde sadece el-kol hareketleri, jest ve mimikleri kaldı bir de inişli çıkışlı ses tonu.

    Lüzumsuz mübalağa diyebilirim kensi için...

    Kendisini haz etmememin en büyük nedeni vefasızlık ettiği A.Turan ağabeyine laf etmiş olması. Ayıplıyorum kensni ve sevmiyorum. Zaman zaman terbiyesizleştiğini ise hiç mevzu etmiyorum bile hele de elini öpüp alnına koyması gereken hocalar(!) hakkında!!


  10. ÖNDEN GİDEN ATLILAR...

     

    Fazla söze ne hacet buyurun;

     

     

    Issız sıcak çölleri

    Karşı karlı dağları

    Çoktan aşıp gittiler

    Kayboldular uzakta

    Önden giden atlılar

    Ben burada kaldım böyle

     

    İşleri aceledir

    Çok uzundur yolları

    Bense geride kaldım

    Yetişemedim size

    Önden giden atlılar

     

    Gittiler hep gittiler

    Aştılar kızgın çölü

    Toprak tükendi bir gün

    Denize ulaştılar

     

    Çektiler dizginleri

    Kendileri dursa da

    Atlar duramadılar

    Çaresiz kalıp birden

    At sürdüler denize

    Önden giden atlılar

     

    Önlerinde okyanus

    Kızgın bir çöl arkada

    Asıl içlerindedir

    Zaptedilmez bir deniz

    Önden giden atlılar

     

    Teknik değişti diye

    Bıraktılar atları

    Atlarsa bu kıyıda

    Sanki sevgili gibi

    Onları beklediler

    Günlerce beklediler

     

    Yeri yırtar ayaklar

    Göğe fırlar başları

    Nerden çıktı bu deniz

    Bizi ayıracaklar

    Önden giden atlardan

     

    Sevgiliden daha zor

    Ayrılmak bu atlardan

    Buğulanmış gözlerle

    Geri dönüp onları

    Gemilere aldılar

    Önden giden atlılar

     

    Üç gün duramadılar

    Yaptıkları gemide

    Karşı kıyıda yeni

    Güzel atlar buldular

    Yaktılar gemileri

    Önden giden atlılar

     

    Vardılar Kurtuba' ya

    İnmediler atından

    Gülle karşılandılar

    Ne güzel atlar bunlar

    Bunca yol çiğnediler

    Çiçek çiğnemediler

    Önden giden atlılar

     

    Önden giden bu atlar

    Seni gördüler kalbim

    Sahabe atlar bunlar

    Dünyanın beklediği

    Önden giden atlılar

    Önden giden atlılar

     

    Osman SARI

×
×
  • Create New...