Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
bozkurt

Dershaneler Kapatılsın Mı ?

Recommended Posts

Uzun uzun yazmak mümkün yanlız kelime israfi olacak gibi. Benim cemaate bakışım bellidir. Tamamen dini vizyondan çıkıp rant ve şova dönüşen bu güruhun hükümetle açik güç savaşı içine girdiği asikar. Guhınlerdir ulusalci ağzıyla kanalthlarinda ve zamanda çığırından cıkmistir. Hele gulenin cennetin kapılarını da kapatırlar yorumu tam bir zırvadir.sadece eğitim adına bu tepkinin olduğunu düşünmek fazla safdillik olurdu. Erem senturk cemaatten biri olarak diyor ki iktidarda söz sahibi olma hirslarini belli ettiler gitsin parti kursunlar. Ellerini de halkın iradesiyle başa gelmiş olan partiden çeksinler. Twitirda öyle salyalar akitmislar ki sanki din elden gidiyor. Kuran kurşun kapatıldı cit yok, imam hatiplere kilit cit yok olay dersaneye dayanınca eğitime darbe diyecek basbakana firavun atfinda bulunacaksınız. Paböyle dunyevilesen bir dini kuruluş hiç cig yerde yok. Ki bana göre gülen bir numaralı uzman siyasi kişiliktir. Otesi kaftan ibaret hala biyikli şakirtlerimizin itaati de şaşırtıcı. Din değil ama cemaat ve tarikatler bazen afyon oluyor galiba. Allah bunların serrinden hükümeti korusun. Zamanın verdiği eğitime darbe manşetini konuşan iki genç vardı otobüste. Hükümete saydirip duruyorlar yok şöyle ceza yok okuma ve etud odaları şöyle kapanacak falan. Karışmam yakışık almayacaktır ama hayli rahatsız oldum. Elimde akit gazetesi vardı heme nabi avcınin izahinin olduğu sayfayi açıp hafif havaya kaldırdım.mebden zamana yalanlama diyordu. Genclerde suskunluk oldu belli ki okudular. Dedikleri "kime inanaçagimizi şaşırdık lan" bu bir vebaldir. Allah dine gerçekten hizmet eden camialar nasip etsin bu topraklara gerisi hallolur.

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okumam gereken makaleler var, hızla yazayım. Bir zamandır tüm yazdıklarıma böyle başlar oldum, farkındayım :) Dershaneler kapatılsın, evet. Meselenin cemaatle ilgili boyutunu daha önce başka yerlerde yazmıştım, Mümin de güzel söylemiş katılıyorum. Dershanelerin kurumsal olarak da gerekli olduğuna inanmıyorum. 800 bin kişi üniversiteye gidiyorken 1.2 milyon kişi bir sürü para verip (birkaç maaş kadar) dershaneye gidiyorsa bu gereksiz bir kurumsallaşmadır. Herkes kendini dershaneye gitmeye mecbur hissediyor ve okul başarıları kimse dershaneye gitmediğinde nasıl olacaksa, totalde hala az çok aynı sıralamada kalıyor. Eğitimi kötü okulun öğrencisinin performansı dershaneyle de kötü. Kötü okulda okuyan çocuk yine kötü bir üniversiteye gidiyor veya gidemiyor. Bundan geriye kalan 7 milyar liralık devasa bir pasta (marmaray'ın maliyeti 5.5 milyar mıydı)?) ki devletin toplam eğitim bütçesinin %20'sinden fazladır bu. Dershanelerden, varsa öyle bi şey, seni öne taşımaya en yakın olanların fiyatı da en yüksek. Özel okul mantığından farkı ne bunun? Ayrıca cemaat dershanelerinin sağladığı maddi kaynağı sadece dershane ücretleriyle mahdud sanmayın, dershaneler kapansın bakın Zaman'ın, Sızıntı'nın, Kimse Yok Mu'nun, Zambak'ın NT'nin gelirlerine ne oluyor.

Ha, insanların takviye ihtiyacı vardır ve bunu karşılamak isteyeceklerdir. Ben de kendi çocuğumun diğer çocuklardan geride kalmaması için takviye almasını isterim, herkes de ister. Dershane varken sıpayı dershaneye yollarım, yokken gücüm yeterse özel okula yollarım da gücüm yetmezse ne yapacağım? Bu ihtiyacı duyan insanları, bu rantiye çarkından kurtaracak ve derin devletleşme yolundaki bir teşkilata çoluğu çocuğu pervane olmaktan çıkaracak bir çözüm bulmak lazım ki ben burada hükümetin tatmin edici olabildiğini malesef göremiyorum. Dershaneye göndermeyeceksek takviye ihtiyacını nasıl karşılarız sorusunun cevabını anlayabilmiş değilim. Böyle ufak tefek şeyleri ıskalamakta malesef mahir bir hükümetimiz var, üzülüyorum.

Bu arada Erdoğan fanatizminden bahsedenlerin haklılık payı varsa da, cemaat müntesiplerinin komiklik sınırlarını aşan hareketlerini izleseler Reisçilere rahmet okurlar. Koskoca bir avukat açık manipülasyon olduğu belli olan bir haberi paylaştım diye twitter'da bana sataştı kendince, saçmaladığını kendi de farkedince de 40 yaşında adam çocuk gibi ağlamaya başlayıp unfollow etmiş. Başka birisi cemaatçilerin 'şebiha' diye hakaret ettiği biriyle eğlenip kendilerine destek vermeyen müslümanların din kardeşi olmadığını ima ederken, cemaati eleştirip eleştirmediği belli olmayan bir makara tweet'im yüzünden küsüp unfollow'u basmış. Önemsediğim için değil bunu söylemem, bu ne heyecan ağalar, bu ne tahammülsüzlük? Ben sana tahammül ediyorum yahu, sana ne oluyor? Şu anda dandik dershanen yüzünden ortalığı yıkan sen değil miydin Mısır'da binlerce kişi katledilirken 'amanın bre itidal' diye mazlumu kabahatli çıkaran? FG değil miydi 28 şubatta 'devlete okulları teslim etmeye hazırız' diye Çevik Bir'e mektup yazan? Şimdi aynı gazeteden ATAlkan gibi terbiyesizler çıkıp darbe dönemlerinde duymadığım endişeyi duyuyorum diyor. Zıkkımın kökü. İnsaf yahu derler adama, Allah'tan kork derler.
Vaktinde Ecevit'e oy olmuş akmış bir kuruluştan bu saatten sonra, iş buraya geldikten sonra hayır mayır beklemiyorum vesselam.

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

:rolleyes:

 

Final Dersanesi hariç hepsini kapatsınlar.

 

:)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kapatılsın dersaneler, millet bir nefes alsın. Amma öncelikli olarak

1 Ya ÖSS sistemi değişsin, yahut okullar ÖSS'ye yönelik (test tekniği ile) eğitim versin.
2 Devlet hantal, müsrif, kalitesiz eğitim sistemini reforme etsin; yeterli eğitimi verememe acizliğinden kurtulsun.
3 İlgisiz, bilgisiz, sorumsuz, adaletsiz personel devlet okullarından atılsın, yerine donanımlı ve idealist personel yetiştirilsin, yerleştirilsin, düzenli olarak sınansın.
4 Homojenlik ve fırsat eşitliği sağlansın, büyükşehirlerde okuyan ihya olurken küçük illerde (bilhassa Doğu'da) okuyan mağdur edilmesin.

5' incisisi ve en mühimi.. Bu memlekette talebe kitlesinin çoğusunun yolu dersaneye uğruyorsa ve dersanelerin büyük bir kısmını cemaat dersaneleri oluşturuyorsa, kaldırlmasıyla büyük bir boşluk meydana getirecek olan "rehberlik faliyetleri"ne kafa yorulsun, alternatif bulunsun, zemin hazırlansın, kadro yetiştirilsin. "Dindar nesil"in "din kültürü ve ahlak bilgisi kitabı" okutmakla yetiştirilemeyeceği bilinsin.

Eğitim bu işin etiketidir. Siz dersane açmakla bu ülkede, gelecek neslin çoğuna ulaşma imkanı buluyorsunuz. Bu dersaneleri menfaatperestlikle suçlamak, camia medyasının hükumeti darbeci ilan etmesi gibi, eleştiriken işin dozunu kaçırmaktır. Bu dersanelerin ve yurtlarının sırf Doğu'daki faaliyetleri bile başlıbaşına takdire, teşekküre şayandır. Ne diyordu Yalçın Küçük: "Fethullah Gülen Hareketi Pkknın dibini oyuyor"

Buraya kadar fedakar insanların halisane çabalarıyla gelinmiştir, azımsanamaz küçümsenemez. İnsanlar bir emirle Boğaziçi'yi, İTÜ'yü bırakıp öğretmenlik okudular. Neslin yetiştirilmesi için ter dökmemiş, hiçbir rizikoya girmemiş sine, hiç olmazsa ter dökene saygı duysa diyorsunuz amma olmuyor işte.. Dertsiz yine bıyık altından sırıtıyor, "demogoji" sakızını çiğnemeye devam ediyor.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kapatılsın tabii. Cemaat malaesef dershaneleri eğitim yuvasından öte kendi adamlarını belli noktalara getirme yeri olarak görüyordu.Bir nevi cemaatin karargahıydı dershaneler. Dolaysıyla kopardıkları tantana hep bundan. Yoksa eğitim falan hikaye.Erdoğan ın verdiği sözden dönmemesi duruşundan vazgeçmemesi gerekir.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

İki cümle daha: Kurumlarla kişileri, cemaatin yaptığı işle müntesiplerin samimiyetini birbirinden ayırarak değerlendirebilecek olgunluğa ihtiyacımız var.
Erem Şentürk'ün, bir kısım cemaatçinin Erdoğan için ya kahhar çektiğini yazması umarım doğru değildir, karşı beddua bombardımanına başlarım burdan yemin ederim :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dersanelerin genel anlamda kapatılması taraftarıyım ama bunun alt yapısı olmadan ve olgunlaşmadan birazcık yanlış ve aceleci bir tavır gibi geliyor bana..

Müfredat baştan aşağı reforme edilmek zorunda.

Açık konuşmak gerekirsede Ak Parti ile Cemaat arasındaki bu ayrılığı çok yadırgıyor ve üzülüyorum..

Bu dersanelerin kapatılması konusunda Sayın Başbakanımızı bana öyle geliyor ki birileri dolmuşa getiriyor gibi..

Kısaca fikrim şudur alt yapı ve müfredat dersaneye ihtiyaç duyulmaz hale getirilmeli o zaman kendiliğinden dersaneler kapanacaktır..

InşaAllah bu üzücü durum bir an önce sonlanır zira düşman keyfe gelmiş durumda!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bence dersaneler kapatılsın mı, kapatılmasından ziyade Hükümet niçin bu kapatma işinin üzerinde bu kadar hararetle duruyor.

Hem seçim öncesi kabul edelim veya etmeyelim, belli bir miktarda Cemaatin oyu, başka bir partiye gidebilir.

Sizce yerel seçimler yaklaşmışken, hükümet niçin böyle bir riski göze alsın ki?

Bence cevaplanması gereken en büyük soru dersaneler kapatılsın veya kapatılmasından çok, hükümetin bu cemaatin tepkisini çekecek böyle bir adımı niçin attığıdır...

Bunun cevabını verirsek eğer, bence diğerleri sadece bu tartışmada figuran olacaktır.

Konuya gelecek olursak, zaten yorumları okuduğumuz zaman, arkadaşlar bunun cevabını net bir şekilde vermişler.

Bizde konuyu boş bırakmayalım babında, birkaç kelam edelim değil mi?

Bence kapatılmalıdır fakat, bu şekilde değil de, alt yapısı hazırlanarak ve bu konuda oluşturulacak uzmanlar tarafından yapılacak çok detaylı bir çalışmadan sonra....

Şimdi hırsla birşey yapılırsa, bence bundan sadece zarar göreceği umulan cemaat değil, Türkiye'deki birçok kesim bunun zararını görür.

İlk başta kademeli olarak, yavaş yavaş kaldırılabilir.

Sonuçta beğenelim veya beğenmeyelim, binlerce kişi bu sektörden ekmek yiyor.

Birden kaldırdığımız zaman, bu insanların çoğu işsiz kalacak ve sosyal boyutunda hükümete ve ülkeye zarar olarak geri dönecektir.

Hükümetin bu sosyal boyutu kesinlikle ihmal etmemesi gerekir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

İnsanın inanası gelmiyor... Mesele dershane... Bu mu yani?

 

Esasında bu bir süreçtir, işte devam ediyor... Gülen hocanın 28 Şubat ile ilgili tavrını bir misal ile burada bir yerlerde yazmıştım, hem de kaynağı ile birlikte...

 

Gülen hocanın kitaplarını okuyan birisi olarak, o satırların sahibi bir kişi, en büyük İslam düşmanlarına karşı bile anlayış sahibi bir kişi, nasıl olur da iyiliklere imza atmış bir hükumet hakkında bu kadar ağır ifadeler kullanır, akıl alır gibi değil!!!

 

28 Şubat döneminin en zalim komutanlarından Çevik Bir'e bir mektup yollayarak, kendisi adına açılan pek çok okulu kendilerine verebileceğini dile getiren bir kişi, nasıl olur da şimdi bu kadar katı bir tavır ortaya koyabilir, hayret!!!

 

Bütün mesaisini dershane meselesine ayıran bu grubun medyası, Diyarbakır buluşmasını birinci sayfasında görmüyor, şu işe bak!?!

 

Kılıçdaroğlu'nun dershaneler hakkındaki bir sözünü kılıç gibi kullanabilecek duruma getiren şey ne???

 

Türköne'nin yazısını okuyorum, Mustafa Ünal'ın yazısını okuyorum ve diğerlerinin... Nelerden neler yazıyorlar, garip!!!

 

Yahu yıllardır dershanelerin kapatılması için tabandan gelen talepler var. En yakınlarımdan başlayarak, uzak çevreme kadar bulunduğum ortamların hepsinde mevzusu açıldığında, herkesin ağız birliği ettiği tek hadise bu dershaneler meselesi idi... Tek anlaştığımız saha burası idi yahu!!! Okullarda alması gereken eğitimi karşılayabilmek için, aileler, çocuklarını dershanelere göndermek zorundaydı... Paralar hep buralara aktı... Hal böyle olunca, mevzusu açıldığı her ortamda o kadar etkileyici mantıkla eleştiriler getiriliyordu ki bu dershaneler hakkında, hayran kalmamak elde değil!!! Okul varken dershanelere ne gerek var, aileleri dershanelere mecbur bırakarak ekonomik darboğaza sıkmanın ne gereği var gibi ne eleştiriler, ne eleştiriler!!! Şimdi etrafıma bakıyorum da, dershanelerin kapatılmasını doğru bulmayanlar öyle saçma şeylerden söze giriyorlar ki... Yahu kuzularım siz nerelerdeydiniz daha önceleri, sesiniz hiç çıkmıyordu da!!!

 

Geçen Samanyolu Haber kanalını izliyorum da, 'yuha artık' dedim!!! 10 yaşında bir kız çocuğunu çıkarmışlar ekrana, konuşturuyorlar. Çocuk iki gözü iki çeşme ağlıyor... Dershaneler kapatılacakmış ya, çocuk kendinden geçmiş... Koskocaman cemaatin düştüğü zavallı duruma bak!!! Hakikaten anlaşılır gibi değil!!!

 

Bu sitede her konuya bir şeyler yazdım ama burada aklım durdu...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

''İki cümle daha: Kurumlarla kişileri, cemaatin yaptığı işle müntesiplerin samimiyetini birbirinden ayırarak değerlendirebilecek olgunluğa ihtiyacımız var.''

 

Trradomir, burada sana katılmıyorum... F.Bahçe'nin ceza alması, şampiyonluğun da Trabzonspor'a verilmesi gerekir... Cemaatin zirvesinin yaptığı ile müntesiplerini bir görmemeliyiz, eyvallah... Ben de aynen böyle düşünüyorum ama müntesipleri de hadiseye insaflı yaklaşacaktır, buna inanıyorum. Hele cemaate ait bir medya grubunun seçim tehditleri havada uçarken, bu olgunluğa ihtiyacımız hat safhada...

 

Miralay kardeşim, Hükumetin bu işin üzerinde niçin bu kadar hararetle durduğunu soruyorsun... Yıllardır beklenen bir hamleydi, bunun daha niçini mi var? Şimdi burada niçinleri say da dur, bitmez!!! Bak ben size bir şey anlatayım, hadise taze, bu senenin başı... Bir arkadaşım ile birlikte dershaneleri dolaşıyoruz... Arkadaşımın yeğeni için... Hangi dershaneye gittiysek hep aynı cevabı işittik, ücreti iki milyardan başlattılar... Cemaatin dershanesi de dahil buna... En son girdiğimiz dershaneye bunun sebebini sorduk. Meğerse bunlar rekabetten zarar görmüşler de, sene başında bir birlik kurmuşlar, dershaneler birliği... Bütün dershaneler anlaşmışlar ve 2 milyarı taban fiyat belirlemişler, üstünde de rekabet etme alanı bırakmışlar... Yani taban puan 2 milyar... Tekel!!! Hani bankalar bir araya gelip, alacakları aidat, uygulayacakları faiz için tek rakam belirlemişlerdi de, birbirleri ile rekabetten kaçıp, zavallı milletin paralarını hortumlamışlardı ya, ha işte o hesap bu dershane işleri... Hükumet bankaların tekeline çomak sokunca da ortalık ayağa kalkmıştı, şimdi de dershaneler hakkında ortalık kalktı gidiyor...

 

Miralay kardeşim, alt yapı meselesi önemli tabi ama bu sorunun kaynaklarından biri de bu dershaneler zaten... Yani bu mevzu hakkında bir ilerleme olacaksa, dershanelerin de bir düzene sokulması lazım, baksana tekelleştiler bile bunlar!!! Yavaş yavaş, kademeli olarak filan diyorsun ama buradan da anlıyorum ki güzel kardeşim, Milli Eğitim Bakanlığının paylaştığı taslağı okumamışsın... Hükumet bu işe uzun bir zaman yayıyor zaten, teşvikler veriyor ve üstelik dershanelerin kapatılması da söz konusu değil, bir dönüştürmeden bahsedilebilir... Yani... Bu mevzuda Zaman gazetesinin manşetten verdiği 'Eğitime Darbe' gibi fazla uçuk bir başlıkla verilen haber bizzat bakanlık tarafından yalanlandı, hem de 'alenen yalan' kapsamında... Yalan bir haber olduğunu da, bakanlığın daha sonradan yayınladığı taslaktan öğrendik...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hükümet biraz rolantiye aldı da kafa dinlemeye vakit bulduk.

İki taraf da olanları unutmayacak. Uzun vadede hükümetle cemaatin birbirine güven duymasının artık imkanı yok. Şu olaylarda bir yandan cemaatteki arkadaşlarımın samimiyetine nasıl bir kalbi yakınlığımın olduğunu fark ederken, diğer yandan mevcut cemaat kurumuna hoşlanmamayı aşan bir buğz ile yaklaşır oldum. Buğzettiğim kurumu oluşturan koyu kemalistler değil, benim gibi, sizin gibi Anadolu çocukları.

Zaman Gazetesi bir süredir hükümete karşı üstü kapalı olarak sürdürdüğü karalama kampanyalarını artık daha açıktan yapacak. Şu haber diliyle bir haber yapanın, kısa vadede çark etme lüksü yok. Çare Sarıgül dırıltısına nağme olmaları, olmayacak şey değil. 'Dershanelere gitmeyelim de evlenelim mi?' diye soran doğulu kızların ağzıyla mesaj verebilme uğrunda kendinden nasıl geçebileceğini gösteren bu teşkilatın elinde, kavi bir insan kaynağı, ciddi ekonomik güç ve biraz da medya imkanı var.

Bu olayla cemaat, müntesibi olmayan sempatizanlarını büyük ölçüde kaybetti. diğer muhafazakarlarca artık nerdeyse tamamen dışlandılar (bu dışlanmayı onlar da gördü). Fakat geniş bir müntesip kitleleri bulunuyor. Bu müntesiplerin hemen hemen her cemaatte olduğu gibi aklı izanı bırakıp harekete geçebildiğini gördük. Üstelik oldukça alınganlar, oldukça duygusallar, hassaslar.

Hükümetin pes edeceğini sanmıyorum. Tıpkı derin devletin diğer unsurlarıyla mücadele eder gibi zamana yayarak bu paralel yapılanmayla mücadele edeceklerdir. Dershanelerin zaman içinde kapatılacağını, değişime uğratılacağını öngörmek zor değil. Fakat bu esnada öğrenci, uzman, öğretmen vb. farklı kesimlerden fikirler alınacağının söylenmesi bana umut verdi. Hükümet dershaneler kapatıldığında insanların takviye ihtiyacının nasıl çözüleceğini açıklığa kavuşturacak veya eğitim sistemini, dershanelerin ihtiyaç olarak algılandığı mevcut durumdan kısmen kurtaracaktır. En azından umudum bu. Mesela liselere giriş sistemindeki değişiklikle, lise öncesi dershanelerine yönelen talebin hayli düştüğü yazılıyor, doğrudur, mantıklıdır.

Ben hükümetin yerinde olsam, şu anda yapacağım şey adeta bir çakal gibi cemaati ikiye bölmeye yönelik bir iletişim stratejisi takip etmek olurdu. Çünkü cemaatte Hüseyin Gülerce ve benzerlerinin temsil ettiği ve toplumun zeminine daha yakın olan mutedil, ehven bir grup var. Bir de derin yapılanmanın kaymağını yiyen, tabanla ve toplumun geneliyle nisbeten daha mesafeli bir grubun varlığından söz edebiliriz. Elimde yetki olsa bu ikinci grubu ilkinden ayıklamaya çalışırım. Nifak tohumları serperim umarsızca. Dış mihrak olur kirli oyunlar oynarım. Pislik gibi yaparım bunu acımam. Şefkat Tepe'deki kurulların bozuk aksanlı ecnebisi olarak dinlersiniz beni televizyonlarınızdan. Böylece hem cemaat daha hayırhah bir yapı olarak yoluna devam edebilir, hem de ifsatçılar marjinalleşerek yavaşça tasfiye olur.

Hükümet biraz oy kaybetti, cemaat ise cemiyetteki imajını kaybetti.
Bence ikincisi daha büyük bir kayıp...

Share this post


Link to post
Share on other sites

''İki cümle daha: Kurumlarla kişileri, cemaatin yaptığı işle müntesiplerin samimiyetini birbirinden ayırarak değerlendirebilecek olgunluğa ihtiyacımız var.''

 

Trradomir, burada sana katılmıyorum... F.Bahçe'nin ceza alması, şampiyonluğun da Trabzonspor'a verilmesi gerekir... Cemaatin zirvesinin yaptığı ile müntesiplerini bir görmemeliyiz, eyvallah... Ben de aynen böyle düşünüyorum ama müntesipleri de hadiseye insaflı yaklaşacaktır, buna inanıyorum. Hele cemaate ait bir medya grubunun seçim tehditleri havada uçarken, bu olgunluğa ihtiyacımız hat safhada...

 

Miralay kardeşim, Hükumetin bu işin üzerinde niçin bu kadar hararetle durduğunu soruyorsun... Yıllardır beklenen bir hamleydi, bunun daha niçini mi var? Şimdi burada niçinleri say da dur, bitmez!!! Bak ben size bir şey anlatayım, hadise taze, bu senenin başı... Bir arkadaşım ile birlikte dershaneleri dolaşıyoruz... Arkadaşımın yeğeni için... Hangi dershaneye gittiysek hep aynı cevabı işittik, ücreti iki milyardan başlattılar... Cemaatin dershanesi de dahil buna... En son girdiğimiz dershaneye bunun sebebini sorduk. Meğerse bunlar rekabetten zarar görmüşler de, sene başında bir birlik kurmuşlar, dershaneler birliği... Bütün dershaneler anlaşmışlar ve 2 milyarı taban fiyat belirlemişler, üstünde de rekabet etme alanı bırakmışlar... Yani taban puan 2 milyar... Tekel!!! Hani bankalar bir araya gelip, alacakları aidat, uygulayacakları faiz için tek rakam belirlemişlerdi de, birbirleri ile rekabetten kaçıp, zavallı milletin paralarını hortumlamışlardı ya, ha işte o hesap bu dershane işleri... Hükumet bankaların tekeline çomak sokunca da ortalık ayağa kalkmıştı, şimdi de dershaneler hakkında ortalık kalktı gidiyor...

 

Miralay kardeşim, alt yapı meselesi önemli tabi ama bu sorunun kaynaklarından biri de bu dershaneler zaten... Yani bu mevzu hakkında bir ilerleme olacaksa, dershanelerin de bir düzene sokulması lazım, baksana tekelleştiler bile bunlar!!! Yavaş yavaş, kademeli olarak filan diyorsun ama buradan da anlıyorum ki güzel kardeşim, Milli Eğitim Bakanlığının paylaştığı taslağı okumamışsın... Hükumet bu işe uzun bir zaman yayıyor zaten, teşvikler veriyor ve üstelik dershanelerin kapatılması da söz konusu değil, bir dönüştürmeden bahsedilebilir... Yani... Bu mevzuda Zaman gazetesinin manşetten verdiği 'Eğitime Darbe' gibi fazla uçuk bir başlıkla verilen haber bizzat bakanlık tarafından yalanlandı, hem de 'alenen yalan' kapsamında... Yalan bir haber olduğunu da, bakanlığın daha sonradan yayınladığı taslaktan öğrendik...

 

Bu söylediklerinde haklısın ama, benim demek istediğim önümüzde yakın bir seçim varken, hükümet bile bile belli bir oranda da olsa, bu konuda niçin oy kaybetmeyi göze aldı?

Yani bunu yerel seçimlerden sonra yapabilirdi.

Belki de, Sarıgül ile Cemaat açık açık anlaştılar, Başbakan onlara bir nevi ultimaton yolladı.

Geri planında farklı pazarlıklar falan da olabilir.

Cemaat, kendi oylarıyla İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı için Mustafa Sarıgül'ü açı açık destek vermeye başlamış da olabilir.

Zaten bu son olaylardan önceki Zaman Gazetesinde bunun ile ilgili birkaç haber vardı.

Açık açık aba altından sopa gösteriyorlardı "Hükümet" e...

Hükümet ile arasının açılmasına sebep olan olayları kısaca hatırlatabiliriz.

Bir ara binlerce polisin tayin işleri çıkmıştı.

Bunların çoğu da bu cemaat mensubu polislerden oluşuyordu.

Kamoyunda bu fazla gündem olmamıştı ama, cemaatin işgal ettiği kadroları hükümet bir miktarını değiştirmişti.

İkincisi Mavi Marmara saldırısında, Fethullah Gülen'in beyanatları bence hükümet ile ikinci bir krize neden olmuştur.

Ara ara Bülent Keneş, Emre Uslu, Mehmet Baransu gibi yazarlar vasıtasıyla da, sanki bunlar cemaat den değillermiş gibi hükümete saldırmalar başladı.

Bunlar olurken, hiçkimse kusura bakmasın beğenelim veya beğenmeyelim Tayyip Erdoğan, bunları olayın olduğu zaman değil de, hep aklının bir köşesine not etti.

Ondan sonra meşhur şike davası...

Bilmiyorum bunun içerisinde Akparti var mı, ama bir tarafında Cemaat'in olması açık açık bir spor klübünü ele geçirmeye çalışması bence hükümetin Aziz Yıldırım'ı sevmese bile, hoşuna gitmedi...Şike vardı yoktu tartışmasına girmek istemiyorum...

Üçüncüsü meşhur dünya gündemini de işgal eden "Gezi Olayları" ki, bence iplerin tamamen kopmasının en büyük nedeni budur.

Ben medyadaki büyüklerin yaptığı yorumları aktarıyorum, hiçbir zaman F.G Grubundan bir şahıs bunu yalanlamaması işin doğru olduğu net bir şekilde gösterir.

Today's Zaman diye, ingilizce yayın yapan bir gazeteleri var.

Ben kendim bunu İngilizcem iyi olmadığı için, fazla anlamadığımdan takip etmem.

Ama "Gezi Olayları" esnasında bunu anlayacak seviyede İngilizcesi olanlar, cemaat taassubu içerisinde olaylara yaklaşmayanlar verdikleri haberlerin açık açık Gezi Olaylarının desteklediğini anlarlar" demişti.

Ama işin ilginç yanı, Zaman Gazetesinde İngilizce yayın yapan gazetelerinin aksine bu konuda tam tersi bir tutum takınmışlardır.

Genelde yabancı misyon temsilcileri, yurt dışındaki insanlar okuduğu için, bu olayların yurt dışında bu kadar kötü lanse edilmesinde bu "Cemaat" in de açık açık parmağı vardır.

Yapbozdaki parçaları bir araya getirdiğiniz zaman bunu net bir şekilde anlarsınız.

Son olarak, malum herkesin bildiği ufukta bir yerel seçim var.

Çoğu kişi, geçmişte yaşanan birçok seçimden farklı bir seçim olacağını söylüyorlar.

Bütün sol partiler seçimde tek aday üzerinde birleşmeye çalışıyorlar.

Yani Chp'nin büyük ihtimalle İstanbul adayı Mustafa Sarıgül etrafında...

Bütün hazırlıklar onun için...

Kendi ideolojilerine yakın partileri onun etrafında birleştirmek için...

Malesef Cemaat de, bu kurulan kumpasın bir tarafından tutuyor.

Açık açık şunu destekliyoruz demese bile, bu son olaylardan önce milleti alıştıra alıştıra "Sarıgül" etrafında birleştirme gayretlerine gitmişlerdi...

Son iplerin koptuğu olaylarda ise, Cemaat taassubuna mensup kişilerin açık açık hükümete oy vermeyeceklerini beyan ettiler.

Bence bu seçimler birde şu açıdan önemlidir.

Kendilerini Türkiye'nin en belirleyici Cemaati ve organizasyonu olarak gören, Fettullah Gülen ve hareketi'nin de gerçek gücü test olunacaktır.

Bunu göreceğiz....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...